Fred Bisschop en Wim Peeters voor de 2e keer winnaar toernooi Emmerich

Eindelijk kunnen wij Fred huldigen met zijn 20 jaar lidmaatschap
Eindelijk kunnen wij Fred huldigen met zijn 20 jaar lidmaatschap
Uitslag regio competitie 2022-2023  10 november 2022


Uitslag regio competitie 2022-2023  3 november 2022Andreas Markofsky wint mini mix in november 2022Hannie Bischofs wint mini mix in oktober 2022Anna Bodewein wint op 13 september 2022 het damestoernooi in Venray


Wim Peeters en Fred Bisschop winnen Wijntoernooi 2022

 

Het zal wel aan de weersverwachting gelegen hebben dat er “slechts”42 teams kwamen opdagen tijdens het wijntoernooi van dit jaar.

Maar ze kwamen wel uit alle windstreken, Duitsland, België en Nederland waren vertegenwoordigd.

Er werd olv Anna en Wim gespeeld in een rode poule met 22 teams en een groene poule met 20 teams.

Alle wedstrijden konden toch buiten plaatsvinden, af en toe een buitje, gevolgd door slechts één stortbui, mocht de pret niet drukken.

Heel veel leden van Petanqueclub Venlo hebben vandaag weer de handen uit de mouwen gestoken, ( Zie foto), er werd bediend, gegrild, afgewassen enz enz.

De heerlijke soep werd vandaag door Ank gemaakt, linzensoep met spekjes, maar liefst 10 liter had Ank de vrijdag gemaakt. Om 1730u waren de soepketels helemaal leeg.

Er waren per poule 3 prijzen en de beide poule winnaars speelden de finale in de hal.

Om 1730u begon de finale tussen  Petra en Berthold Brunke en Wim Peeters en Fred Bisschop. ( Het zal wel toeval geweest zijn dat beide teams ook startnummer 1 hadden).

Het werd een gezellige finale onder leiding van scheidsrechter Hay, het publiek stond af en toe op de banken.

Rond de klok van 1800u stond er een klinkende 13-2 overwinning voor Wim en Fred op het scorebord en zodoende werden zij winnaar van het Wijntoernooi 2022.

Wat nog restte was de prijsuitreiking en het uitdelen van het traditionele flesje wijn aan alle deelnemers/sters. 

Nog even een half uurtje opruimen en om 1830u lag de hal er zo mooi bij alsof er helemaal niets had plaatsgevonden vandaag.

 

Met dank aan allen die ook dit jaar het Wijntoernooi weer tot een succes gemaakt hebben. Graag tot volgend jaar.

 

                   Wim Peeters Fred Bisschop                   Petra Brunke en Berthold Brunke
Wim Peeters Fred Bisschop Petra Brunke en Berthold BrunkeUitslag tripletten toernooi DE Krómme Herk Velden


Uitslag van Poels toernooi Horst


Duits kampioenschap Triplette Veteranen

Fred Bisschop uit Griendtsveen voor de 4e keer in 2022 naar de Duitse kampioenschappen Petanque.

Zaterdag 20 augustus vonden in Krefeld (37) Niederzier Krauthausen (38) Mülheim (36)en Geseke (35) de kwalificatiewedstrijden plaats voor het Landskampioenschap triplette Veterans ( 55+) voor NordrheinWestfalen.

 

Fred Bisschop, uitkomende voor Boulefreunde Pont, speelde met Georgios Dimitriadis en Günter Dufeu van Essen Kettwig in Krefeld.

 

In totaal probeerden dus 146 teams een startplaats te krijgen voor het Landskampioenschap NRW dat op zondag 21 augustus in Kamen plaats zou vinden.

Het team van Fred slaagde met vlag en wimpel, 5 overwinningen zorgden ervoor dat zij het kwalificatietoernooi winnend afsloten en dus op naar Kamen.

 

In Kamen was het bloedstollend spannend en ook hartstikke warm, ideaal weer voor Petanque.

 

Ook in Kamen was het team Fred zeer overtuigend aanwezig, 5 van de 6 wedstrijden werden gewonnen en een fraaie 5e plaats was het resultaat.

Omdat er in totaal 25 teams van de 146 zich plaatsen voor de DM was een 5e plaats meer dan voldoende om de koffers te pakken en een hotel te gaan boeken in Neuffen (Baden Würtenberg) om daar op 17 en 18 september een gooi te gaan doen naar het Duitse kampioenschappen triplette Veterans.

 

( Na eerdere kwalificaties voor de doubletten, tripletten en doubletten mixte is dit de 4e keer in één jaar dat Fred zich geplaatst heeft voor een Duits kampioenschap, toch wel een unieke prestatie)


UITWISSELING MET PC VENLO  2022

 

Op donderdag 11 augustus vond de jaarlijkse uitwisseling met PC Venlo plaats. PC Venlo was dit jaar te gast in Maasbree. Vanwege de hoge middagtemperatuur had de organisatie, in overleg met PC Venlo, besloten om de uitwisseling te verplaatsen naar de avond. Een zeer goede beslissing, want er kon bij een heerlijke temperatuur en onder mooi schijnend maanlicht worden gespeeld. Van PC Venlo waren 19 leden aanwezig en van Breetanque 21 leden. Er was vooraf besloten dat er 3 wedstrijden werden gespeeld van max. 50 minuten. De eindstand na 3 gespeelde wedstrijden bepaalde de 4 prijswinnaars. (2x Breetanque en 2x PC Venlo) . Er waren maar 2 spelers met 3 gewonnen wedstrijden en maar liefst 21 spelers met 2 gewonnen wedstrijden.

De prijswinnaars waren:

1) Jan Vaessen 3w. +14

2) Wim Sanders 3w. +7

3) Hay Christis 2w. +16

4) Riet Vaessen 2w. +16

Het bleef nog lang gezellig druk op het terras onder een fijne atmosfeer en heerlijke temperatuur. Met dank aan de organisatie die bestond uit Annie Sonnemans en Trudy Hegger. Achter de computer Maril Gielen en Martin Klerken. 

Jan Vaessen Wim Sanders Hay Christis Riet Vaessen
Jan Vaessen Wim Sanders Hay Christis Riet Vaessen


Fred Bisschop naar Duitse kampioenschappen Petanque                ( triplette).

 

Op zaterdag 4 juni vonden op 4 verschillende plaatsen in NordRheinWestfalen de kwalificatiewedstrijden plaats voor het landskampioenschap triplette dat op zondag 5 juni in Keulen plaats zou vinden.

In Geseke, Duisburg, Sankt Augustin Menden en Krefeld gingen in  totaal 146 teams met elkaar de strijd aan voor 64 beschikbare plaatsen voor de zondag. Dat betekende dat er zich per plaats 16 teams  konden kwalificeren.

Fred Bisschop uit Griendtsveen, inmiddels alweer 73 jaar jong,  uitkomende voor de Boulefreunde Pont, speelde samen met Thorsten Ritter en Anna Warme in Krefeld.

Om voor het landskampioenschap in aanmerking te komen moesten er minstens 3 maar het liefst 4 van de 5 wedstrijden gewonnen worden.

Het was een stralend zonnige dag en de dag werd nog mooier naarmate hij vorderde omdat het team van Fred 4 wedstrijden wist te winnen en met een fraaie 4e plaats de kwalificatie opeiste.

Zondagmorgen om 0700u naar Keulen, 64 teams zouden strijden voor 24 beschikbare plaatsen voor het Duitse kampioenschap dat op 17 en 18 juni in Ensdorf gehouden wordt.

Vandaag 6 wedstrijden voor de boeg en de start van team Fred was zeer slecht, de eerste twee wedstrijden werden verloren, niet echt een schande als je van de Duitse kampioenen verliest, maar toch.

Een bijna onmogelijke klus om nog richting Ensdorf te mogen gaan want nu moesten de laatste 4 wedstrijden gewonnen worden.

Met de kreet “nichts ist unmöglich” werd de ene na de andere wedstrijd gewonnen en toen de avond inviel en we zon, onweer en een wolkbreuk hadden gehad,  waardoor de wedstrijden 1 uur lang werden onderbroken, stonden er toch 4 winstpartijen op  het scorebord.

Een 17e plaats was ruim voldoende om naar de DM in Ensdorf te mogen gaan.

Inmiddels zijn de kamers geboekt en wordt er alweer volop getraind om ook in Ensdorf goed voor de dag te komen.


PETANQUE FESTIVAL IN DE BOEKEND

 

Zaterdag 28 en zondag 29 mei jl was het bij Petanqueclub Venlo in de Boekend een waar Petanquefeest.

Zaterdag stond het jaarlijkse aspergetoernooi gelukkig weer op de kalender en zondag waren een aantal verenigingen uit NordRheinWestfalen weer van de partij voor hun 2e speeldag in de competitie.

In totaal waren er zo'n dikke 200 spelers/sters aanwezig en dat zorgde voor een geweldige ambiance.

Maar deze ambiance was alleen mogelijk omdat heel veel leden van onze club bereid waren om de handen uit de mouwen te steken. De kantine vereist bezetting voor het verstrekken van drankjes, daarnaast moesten er broodjes en soep worden geserveerd en de BBQ gaat ook niet vanzelf aan. ( De soep was deze keer gemaakt door Ans Christis, Mia Huijs en Nel Coppus, de schoonmoeder van schrijver dezes, dames heel hartelijk dank)

En om een toernooi aan de gang te krijgen heb je natuurlijk in de eerste plaats een wedstrijdtafel nodig, fantastisch werk van Theo en Wim.

Heel veel dank aan eenieder die ertoe bijgedragen heeft om dit weekend voor de zoveelste keer tot een succes te maken, de reacties van heel veel  aanwezigen waren hartverwarmend.

De aanwezigheid van JDC sport uit Meppel op zaterdag en zondag, verkoper van boules en aanverwante artikelen, maakte het feestje compleet. ( Bij het wijntoernooi in september zal de stand ook weer aanwezig zijn).

 

Nogmaals dank aan allen, kijk nog maar eens even lekker naar de foto's en voor de uitslagen van het asperge toernooi mag ik verwijzen naar elders op de site.

Graag tot een volgende keer.

 

 


NRW doublette kampioenschappen 2022

Op zaterdag 7 mei vonden op 4 verschillende plaatsen in NordRheinWestfalen de

kwalificatiewedstrijden plaats voor het landskampioenschap dat op zondag 8 mei in Ratingen

Lintorf gespeeld ging worden.

In Engelskirchen, Recklinghausen, Paderborn en last but not least in Venlo streden 255 teams om

64 beschikbare plaatsen voor de zondag.

Wim Peeters en Fred Bisschop, uitkomende voor Boulefreunde Pont speelden een thuiswedstrijd

omdat hun regio de “Wunderbare Anlage” van petanqueclub Venlo had gekozen voor deze

kwalificatie.

Overige deelnemende teams van BF Pont waren Christian met Karl Heinz ( 4-2 net niet geplaatst)

Werner met Thorsten (2-4), Anna en Jamie (2-4) en Heino en Johanna ( 1-5).

De complimenten van alle gasten waren vandaag ook weer zéér talrijk, onze “Place de la

Petanque”geldt nog steeds als een van de mooiste uit de regio.

En dat niet alleen, er waren ook veel complimenten voor de catering, kantinebezetting, grillmeister

en soepmaaksters en verder allen die deze dag toch een hele mooie hebben gemaakt.

 

Terug naar de kwalificatie, Wim en Fred speelden vandaag een fantastisch toernooi, 5 van de 6

wedstrijden werden gewonnen, er was slecht één verliespartij en dat was tegen de Duitse kampioen

Marco Lonken en Robin Stentenbach, dus dat was geen schande.

 

( We hebben nog met 6-3 voorgestaan!!!!!).Een hele mooie 7e plaats was meer dan voldoende om zondag de wekker te mogen zetten om 06:45u

en naar Ratingen te vertrekken.

Het was zaterdag alleen jammer dat onweer en regenbuien een onverwacht einde maakte aan de wedstrijden, gelet op de toestand van de banen werd de 7e partij niet meer gespeeld.

En dan de zondag. Wat een jeugdig geweld allemaal, dan heb je toch langzaam in de gaten dat je tot de oudjes behoort. Maar zeker niet wat het spel betreft, na 5 wedstrijden stonden er 2 zeges en 3 nederlagen op de scorelijst. De 6e wedstrijd was nog van belang, bij winst zou plaatsing voor het Duitse kampioenschap in Mannheim op 21/22 mei nog tot de mogelijkheden behoren.

En ja hoor, de laatste wedstrijd begon om 19.00u en om 20.00ustond er 13-11 op het scorebord voor Wim en Fred.

Prachtig, en nu maar afwachten of het genoeg was.

Onderweg naar huis kwam de eindscore door en zagen we dat we 28e waren geworden en daar er maar 27 doorgaan, was dat een plaatsje te weinig.

Niet getreurd, een fantastisch Petanque weekend was ten einde, 12 wedstrijden, bijna 10 uur op de banen gestaan, 8 overwinningen en 4 nederlagen.

Ons hoor je niet klagen.

Op naar de volgende kwalificatie, we hebben nog een mooie petanquekalender deze zomer.

Mag ik via deze weg iedereen nog even bedanken die de zaterdag in Venlo tot een groot succes heeft gemaakt.

 

Namens Wim en Fred

 

PS we stonden 1e reserve op de lijst en maandag werd er gebeld dat we toch mee konden doen aan de Duitse kampioenschappen in Mannheim omdat er 1 team had afgezegd.

Heel leuk maar ook heel jammer want Fred is op vakantie tot 26 mei en dus werd de nummer 2 van

de reserve lijst de gelukkige.

Uitwisseling JBC Baarlo - PC Venlo 

De finale werd gespeeld door

Ria Arnold en Pieter Driessen - Tiny Lenssen en Wiel Gubbels

Aangezien de Baarlose deelnemer(st)ers hun kruid in de voorgaande rondes verschoten hadden,

werd het een daverende 13-2 overwinning voor het Petanque uit Venlo, Blerick.

De teams 15 en 16 spelen volgend jaar in groep B 

Die Mannschaften 15 und 16 spielen nächstes Jahr in Gruppe B

 

 

 

 

 

 

 

 

 


      

Kampioen groep A


Fred Bisschop

Wim Peeters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Plaats 2 

 

Gisela Tödter Schmitz 

Christoph Beurschgens

 

 

 

 

 

 

 

 

Op Plaats 3

 

THorsten Ritter 

Nico Stano

 

 

 

 

 

Kampioen groep B

 

Uwe Merwitz

Josef Leuchten

 

 

 

 

 

 

Op Plaats 2 

 

Zoran Simic

Uwe Krause 

 

 

 

 

 

 

 

Op Plaats 3 

 

Dagmar Dornseifer

Thomas Dornseifer


_______________________________________________________________________________________________________________________________

Op een mooie lentedag in april 2022 vonden op onze locatie wedstrijden plaats in de NRW Liga van de BPV.

Ongeveer 120 spelers namen deel aan deze competitie.

Het was een gezellige drukte onder een stralend zonnetje.

Voor een sfeerimpressie bekijk onderstaande video's.

Deelnemers regiocompetitie 2021-2022
Deelnemers regiocompetitie 2021-2022

Eindelijk kunnen wij Fred huldigen met zijn 20-jarig lidmaatschap
Eindelijk kunnen wij Fred huldigen met zijn 20-jarig lidmaatschap