NRW doublette kampioenschappen 2022

Op zaterdag 7 mei vonden op 4 verschillende plaatsen in NordRheinWestfalen de

kwalificatiewedstrijden plaats voor het landskampioenschap dat op zondag 8 mei in Ratingen

Lintorf gespeeld ging worden.

In Engelskirchen, Recklinghausen, Paderborn en last but not least in Venlo streden 255 teams om

64 beschikbare plaatsen voor de zondag.

Wim Peeters en Fred Bisschop, uitkomende voor Boulefreunde Pont speelden een thuiswedstrijd

omdat hun regio de “Wunderbare Anlage” van petanqueclub Venlo had gekozen voor deze

kwalificatie.

Overige deelnemende teams van BF Pont waren Christian met Karl Heinz ( 4-2 net niet geplaatst)

Werner met Thorsten (2-4), Anna en Jamie (2-4) en Heino en Johanna ( 1-5).

De complimenten van alle gasten waren vandaag ook weer zéér talrijk, onze “Place de la

Petanque”geldt nog steeds als een van de mooiste uit de regio.

En dat niet alleen, er waren ook veel complimenten voor de catering, kantinebezetting, grillmeister

en soepmaaksters en verder allen die deze dag toch een hele mooie hebben gemaakt.

Terug naar de kwalificatie, Wim en Fred speelden vandaag een fantastisch toernooi, 5 van de 6

wedstrijden werden gewonnen, er was slecht één verliespartij en dat was tegen de Duitse kampioen

Marco Lonken en Robin Stentenbach, dus dat was geen schande.

( We hebben nog met 6-3 voorgestaan!!!!!).Een hele mooie 7e plaats was meer dan voldoende om zondag de wekker te mogen zetten om 06:45u

en naar Ratingen te vertrekken.

Het was zaterdag alleen jammer dat onweer en regenbuien een onverwacht einde maakte aan de wedstrijden, gelet op de toestand van de banen werd de 7e partij niet meer gespeeld.

En dan de zondag. Wat een jeugdig geweld allemaal, dan heb je toch langzaam in de gaten dat je tot de oudjes behoort. Maar zeker niet wat het spel betreft, na 5 wedstrijden stonden er 2 zeges en 3 nederlagen op de scorelijst. De 6e wedstrijd was nog van belang, bij winst zou plaatsing voor het Duitse kampioenschap in Mannheim op 21/22 mei nog tot de mogelijkheden behoren.

En ja hoor, de laatste wedstrijd begon om 19.00u en om 20.00ustond er 13-11 op het scorebord voor Wim en Fred.

Prachtig, en nu maar afwachten of het genoeg was.

Onderweg naar huis kwam de eindscore door en zagen we dat we 28e waren geworden en daar er maar 27 doorgaan, was dat een plaatsje te weinig.

Niet getreurd, een fantastisch Petanque weekend was ten einde, 12 wedstrijden, bijna 10 uur op de banen gestaan, 8 overwinningen en 4 nederlagen.

Ons hoor je niet klagen.

Op naar de volgende kwalificatie, we hebben nog een mooie petanquekalender deze zomer.

Mag ik via deze weg iedereen nog even bedanken die de zaterdag in Venlo tot een groot succes heeft gemaakt.

Namens Wim en Fred

PS we stonden 1e reserve op de lijst en maandag werd er gebeld dat we toch mee konden doen aan de Duitse kampioenschappen in Mannheim omdat er 1 team had afgezegd.

Heel leuk maar ook heel jammer want Fred is op vakantie tot 26 mei en dus werd de nummer 2 van

de reserve lijst de gelukkige.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Op een mooie lentedag in april 2022 vonden op onze locatie wedstrijden plaats in de NRW Liga van de BPV.

Ongeveer 120 spelers namen deel aan deze competitie.

Het was een gezellige drukte onder een stralend zonnetje.

Voor een sfeerimpressie bekijk onderstaande video's.