Fred Bisschop naar Duitse kampioenschappen Petanque                ( triplette).

 

Op zaterdag 4 juni vonden op 4 verschillende plaatsen in NordRheinWestfalen de kwalificatiewedstrijden plaats voor het landskampioenschap triplette dat op zondag 5 juni in Keulen plaats zou vinden.

In Geseke, Duisburg, Sankt Augustin Menden en Krefeld gingen in  totaal 146 teams met elkaar de strijd aan voor 64 beschikbare plaatsen voor de zondag. Dat betekende dat er zich per plaats 16 teams  konden kwalificeren.

Fred Bisschop uit Griendtsveen, inmiddels alweer 73 jaar jong,  uitkomende voor de Boulefreunde Pont, speelde samen met Thorsten Ritter en Anna Warme in Krefeld.

Om voor het landskampioenschap in aanmerking te komen moesten er minstens 3 maar het liefst 4 van de 5 wedstrijden gewonnen worden.

Het was een stralend zonnige dag en de dag werd nog mooier naarmate hij vorderde omdat het team van Fred 4 wedstrijden wist te winnen en met een fraaie 4e plaats de kwalificatie opeiste.

Zondagmorgen om 0700u naar Keulen, 64 teams zouden strijden voor 24 beschikbare plaatsen voor het Duitse kampioenschap dat op 17 en 18 juni in Ensdorf gehouden wordt.

Vandaag 6 wedstrijden voor de boeg en de start van team Fred was zeer slecht, de eerste twee wedstrijden werden verloren, niet echt een schande als je van de Duitse kampioenen verliest, maar toch.

Een bijna onmogelijke klus om nog richting Ensdorf te mogen gaan want nu moesten de laatste 4 wedstrijden gewonnen worden.

Met de kreet “nichts ist unmöglich” werd de ene na de andere wedstrijd gewonnen en toen de avond inviel en we zon, onweer en een wolkbreuk hadden gehad,  waardoor de wedstrijden 1 uur lang werden onderbroken, stonden er toch 4 winstpartijen op  het scorebord.

Een 17e plaats was ruim voldoende om naar de DM in Ensdorf te mogen gaan.

Inmiddels zijn de kamers geboekt en wordt er alweer volop getraind om ook in Ensdorf goed voor de dag te komen.


PETANQUE FESTIVAL IN DE BOEKEND

 

Zaterdag 28 en zondag 29 mei jl was het bij Petanqueclub Venlo in de Boekend een waar Petanquefeest.

Zaterdag stond het jaarlijkse aspergetoernooi gelukkig weer op de kalender en zondag waren een aantal verenigingen uit NordRheinWestfalen weer van de partij voor hun 2e speeldag in de competitie.

In totaal waren er zo'n dikke 200 spelers/sters aanwezig en dat zorgde voor een geweldige ambiance.

Maar deze ambiance was alleen mogelijk omdat heel veel leden van onze club bereid waren om de handen uit de mouwen te steken. De kantine vereist bezetting voor het verstrekken van drankjes, daarnaast moesten er broodjes en soep worden geserveerd en de BBQ gaat ook niet vanzelf aan. ( De soep was deze keer gemaakt door Ans Christis, Mia Huijs en Nel Coppus, de schoonmoeder van schrijver dezes, dames heel hartelijk dank)

En om een toernooi aan de gang te krijgen heb je natuurlijk in de eerste plaats een wedstrijdtafel nodig, fantastisch werk van Theo en Wim.

Heel veel dank aan eenieder die ertoe bijgedragen heeft om dit weekend voor de zoveelste keer tot een succes te maken, de reacties van heel veel  aanwezigen waren hartverwarmend.

De aanwezigheid van JDC sport uit Meppel op zaterdag en zondag, verkoper van boules en aanverwante artikelen, maakte het feestje compleet. ( Bij het wijntoernooi in september zal de stand ook weer aanwezig zijn).

 

Nogmaals dank aan allen, kijk nog maar eens even lekker naar de foto's en voor de uitslagen van het asperge toernooi mag ik verwijzen naar elders op de site.

Graag tot een volgende keer.

 

 


NRW doublette kampioenschappen 2022

Op zaterdag 7 mei vonden op 4 verschillende plaatsen in NordRheinWestfalen de

kwalificatiewedstrijden plaats voor het landskampioenschap dat op zondag 8 mei in Ratingen

Lintorf gespeeld ging worden.

In Engelskirchen, Recklinghausen, Paderborn en last but not least in Venlo streden 255 teams om

64 beschikbare plaatsen voor de zondag.

Wim Peeters en Fred Bisschop, uitkomende voor Boulefreunde Pont speelden een thuiswedstrijd

omdat hun regio de “Wunderbare Anlage” van petanqueclub Venlo had gekozen voor deze

kwalificatie.

Overige deelnemende teams van BF Pont waren Christian met Karl Heinz ( 4-2 net niet geplaatst)

Werner met Thorsten (2-4), Anna en Jamie (2-4) en Heino en Johanna ( 1-5).

De complimenten van alle gasten waren vandaag ook weer zéér talrijk, onze “Place de la

Petanque”geldt nog steeds als een van de mooiste uit de regio.

En dat niet alleen, er waren ook veel complimenten voor de catering, kantinebezetting, grillmeister

en soepmaaksters en verder allen die deze dag toch een hele mooie hebben gemaakt.

 

Terug naar de kwalificatie, Wim en Fred speelden vandaag een fantastisch toernooi, 5 van de 6

wedstrijden werden gewonnen, er was slecht één verliespartij en dat was tegen de Duitse kampioen

Marco Lonken en Robin Stentenbach, dus dat was geen schande.

 

( We hebben nog met 6-3 voorgestaan!!!!!).Een hele mooie 7e plaats was meer dan voldoende om zondag de wekker te mogen zetten om 06:45u

en naar Ratingen te vertrekken.

Het was zaterdag alleen jammer dat onweer en regenbuien een onverwacht einde maakte aan de wedstrijden, gelet op de toestand van de banen werd de 7e partij niet meer gespeeld.

En dan de zondag. Wat een jeugdig geweld allemaal, dan heb je toch langzaam in de gaten dat je tot de oudjes behoort. Maar zeker niet wat het spel betreft, na 5 wedstrijden stonden er 2 zeges en 3 nederlagen op de scorelijst. De 6e wedstrijd was nog van belang, bij winst zou plaatsing voor het Duitse kampioenschap in Mannheim op 21/22 mei nog tot de mogelijkheden behoren.

En ja hoor, de laatste wedstrijd begon om 19.00u en om 20.00ustond er 13-11 op het scorebord voor Wim en Fred.

Prachtig, en nu maar afwachten of het genoeg was.

Onderweg naar huis kwam de eindscore door en zagen we dat we 28e waren geworden en daar er maar 27 doorgaan, was dat een plaatsje te weinig.

Niet getreurd, een fantastisch Petanque weekend was ten einde, 12 wedstrijden, bijna 10 uur op de banen gestaan, 8 overwinningen en 4 nederlagen.

Ons hoor je niet klagen.

Op naar de volgende kwalificatie, we hebben nog een mooie petanquekalender deze zomer.

Mag ik via deze weg iedereen nog even bedanken die de zaterdag in Venlo tot een groot succes heeft gemaakt.

 

Namens Wim en Fred

 

PS we stonden 1e reserve op de lijst en maandag werd er gebeld dat we toch mee konden doen aan de Duitse kampioenschappen in Mannheim omdat er 1 team had afgezegd.

Heel leuk maar ook heel jammer want Fred is op vakantie tot 26 mei en dus werd de nummer 2 van

de reserve lijst de gelukkige.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Op een mooie lentedag in april 2022 vonden op onze locatie wedstrijden plaats in de NRW Liga van de BPV.

Ongeveer 120 spelers namen deel aan deze competitie.

Het was een gezellige drukte onder een stralend zonnetje.

Voor een sfeerimpressie bekijk onderstaande video's.