petanque venlo Boule Venlo

 

Toon Dielen Toernooi 2018.

 

 

 

We schrijven donderdag 5 juli 2018, de dag waarop dit jaar het Toon Dielen Toernooi werd gehouden.

 

Rond de klok van 10.30 uur was de organisatie al drukdoende om alles in gereedheid te brengen zodat om 12.30 uur het toernooi kon beginnen. Alle parasols werden uit het magazijn gehaald om voor de broodnodige schaduw te zorgen. In eerste instantie hadden zich 38 teams aangemeld, maar door een afmelding bleven er nog 37 teams over. Op de toernooi dag zelf bleek 1 team niet compleet te zijn zodat we met 36½ team zouden moeten beginnen. Daar dit niet mogelijk is werd het incomplete team geschrapt en werd het toernooi met 36 teams gestart die waren onderverdeeld in 2 poules. Er werden deze dag 3 wedstrijden gespeeld.

 

 

Jan en Wim hadden administratief alles onder controle en de kantine werden door John (die zich op het laatste moment spontaan had aangemeld), Theo en Paul bemand. Scheidsrechters deze dag waren Leo en Hay.

 

Tijdens de poulewedstrijden werd er op het scherpst van de snede gestreden voor de overwinningen, met een wedstrijd die zelfs 1½ uur in beslag nam.

 

Aan het einde van de poulewedstrijden waren er in poule A 4 teams en in poule B 2 teams die allen 3 wedstrijden hadden gewonnen.

 

In poule A waren Lydia Setiaman en Ton Ebus die als beste uit de bus kwamen en in Poule B waren Frans Pouwels en Frans Titulaer diegenen die op de eerste plaats eindigden. Deze teams gingen in een onderlinge finale te strijd aan om uit te maken wie uiteindelijk de eindoverwinning in de macht mocht slepen. Het waren uiteindelijk de beide Fransen die met de winst gingen strijken.

 

Voor alle andere uitslagen kunt u onze website raadplegen.

 

Dit jaar waren er, gezien de warmte, geen lichamelijke problemen en kon het toernooi als geslaagd worden afgesloten. De organisatie had besloten om, gezien de warmte, halverwege het toernooi iedereen te verrassen met een verfrissend ijsje.

 


 

Zaterdag 28 juli, 12e uitwisseling met BC Buer.

 

 

 

Vorig jaar maakte de organisatoren van BC Buer zich grote zorgen over de grote hoeveelheden water die uit de hemelsluizen zouden stromen, dit jaar compleet omgekeerd, zou het vandaag niet véél te heet worden op de banen in de Boekend?

 

Enfin, we zouden dan altijd nog binnen kunnen spelen, alhoewel, binnen leek het ook meer op een sauna dan op een boulebaan.

 

We laten het maar op ons afkomen en waar nodig zullen we wel gepaste maatregelen nemen.

 

Rond de klok van 10.00u arriveerden 23 boulevrienden/innen uit Gelsenkirchen, helaas waren er een paar afgevallen wegens ziekte.

 

Van de onzen waren ook diegenen al aanwezig die mee zouden gaan naar de “geheime”excursie, althans geheim voor onze gasten.

 

Zoals gebruikelijk ontvangst met koffie/vlaai en voor degenen die nog geen ontbijt gehad hadden, een broodje kaas/ham.

 

Onze voorzitter verwelkomde de gasten en memoreerde nog even aan de regenachtige uitwisseling van vorig jaar, alwaar alleen tijdens de finale het zonnetje even doorbrak.

 

Ook herinnerde hij eenieder die het wilde horen dat de tussenstand inzake de Wanderpokal inmiddels 6-5 was voor PC Venlo en dat vanavond waarschijnlijk een 7-5 tussenstand op het bord zou staan. Uiteraard waren de gasten het daar niet mee eens en zij zouden daar wel een stokje voor gaan steken. We zullen zien.

 

Om 10.30u vertrokken we naar de geheime locatie en gezien de route die Wim Gipmans ging afleggen, werd het nog bijna  een geheim voor degenen die al wisten waar het heen zou gaan.

 

11.00u aankomst in Beesel bij de Stichting Vergeten Groenten, we werden verwelkomt door 3 gidsen waarna de rondleiding kon beginnen.

 

Het Duitse gezelschap was, wegens taaltechnische redenen, gesplits van de onzen maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Ik zal verder niet uitweiden over datgene dat daar allemaal te zien is, misschien dat de foto's van Reiner genoeg zeggen. Wat ik wel nog wil zeggen is, dat als je interesse hebt in groenten, fruit en   dergelijke  en je wilt nog meer weten over de groenten die we al bijna vergeten zijn, dan is een bezoek aan Beesel een echte aanrader.

 

Na de rondleiding een voortreffelijke lunch met een soepje, broodjes enz enz en dat fietste er allemaal wel in.

 

Het strakke programma noodzaakte de voorzitter om rond de klok van 1315u de eigenaar en de vrijwilligers hartelijk te bedanken voor de moeite die ze voor ons op deze zaterdag hadden gedaan. Chapeau.

 

En dan “geht es los” of te wel de strijd om de Wanderpokal staat op het punt te beginnen.

 

 De leden van PC Venlo die niet mee zijn gegaan met de excursie stonden al in de schaduw te popelen om te beginnen, we waren nu met 21 totaal.

 

3 wedstrijden gemengd met een tijdslimiet van 1 u en 1 mêne en daarna de finale.

 

Méér dan genoeg want het zonnetje scheen gaten in de grond en een fris windje maakte het toch mogelijk voor de meesten om buiten te spelen.

 

Na de 3e wedstrijd werd een pauze ingelast en kwam de BBQ tevoorschijn olv grillmeister  Hay. Dat boulen dorstig maakt dat wisten we al, maar dat het ook hongerig maakt, was nieuw voor de inkopers. In een mum van tijd waren de worsten en lapjes op en moest er nog een noodrantsoen worden bijgehaald. De dames hadden voor voortreffelijk salades gezorgd, de een werd nog mooier opgemaakt dan de ander.

 

Ja en dan is dorst gelest en honger gestild en staat de finale op het programma.

 

Bernd, Brigitte en Gerd waren de besten van BC Buer, zij hadden als enigen al hun  wedstrijden gewonnen,

 

 Aan Venlose kant stonden Wim P, Hay en Fred te popelen, ook zij hadden alle drie de voorwedstrijden gewonnen.

 

Het publiek ging er eens goed voor zitten, wat was het nog lekker weertje om te spelen maar zeker ook om te kijken.

 

De finale werd, ik bedoel dat helemaal niet vervelend, een eenzijdig verhaal.

 

Na afloop stond er 13-3 voor PC Venlo op het scorebord, 7-5 dus en helaas waren de voorspelling van Duitse zijde niet uitgekomen.

 

Ja en dan de gebruikelijke dankwoorden van Bärbel,  vergezeld van leuke attenties waaronder MERCI chocolade, een mini foto impressie van de uitwisseling van vorig jaar,

 

( De grote foto was de mist ingegaan bij de drukker, helaas),  een stel leuke kaarten met boule uitdrukkingen, een leuke theedoek voor de winnaars en nog een doos wijn, die we later zullen gebruiken.

 

Daarna een dankwoord van onze voorzitter, op de eerste plaats gericht tot eenieder die vandaag, ondanks de hitte, ook weer de handen uit de mouwen hadden gestoken om deze dag weer te laten slagen.

 

De prijsuitreiking vergezeld van streekproducten was, bijna het slotakkoord van deze dag.

 

Bijna, omdat  Wim Gipmans voor alle gasten nog een doos kruiden had gesponsord en dat viel natuurlijk helemaal in de smaak, dank je wel Wim voor deze mooie geste.

 

Goed, afscheid van onze gasten met de gebruikelijke knuffels, zoenen, auf wiedersehen, mach es gut, bleib gesund, komm gut nach Hause, bis nächstes Jahr usw usw. En dan zit de voortreffelijk verlopen 12e uitwisseling er weer op.

 

Nog even wat opruimen en een koel drankje met elkaar drinken was het echte slotakkoord van dit “Städtevergleich”.

 

Tot volgend jaar, mach es gut und bis nächstes Jahr, dann wird es vielleicht 8-5 oder 7-6.